Remember spring swaps snow for leaves

Ååh, läser en så otroligt bra bok just nu! Känner att jag vill skriva av hela boken här, men det kan jag förstås inte. Dock blir jag tvungen att citera den en hel del. Förvänta er inget annat.

Boken heter Lidandets problem och är skriven av C S Lewis (inleder som en bokrecension i trean, pluspoäng där). Den behandlar just lidandets problem inom kristendomen. Och det jag älskar med Lewis är att han skriver så underbart! Han inleder hela boken med att på ett ödmjukt sätt tala om att han verkligen inte är någon expert, att han själv inte når upp till det han skriver om och att han inte gör anspråk på att ha rätt. Och sedan börjar han - och skriver så fantastiskt härligt!

Det jag speciellt fastnade för var hur han beskrev kärleken mellan Gud och människan. Lite som konstnären inför sitt livsverk, lite som ägaren till sin älskade hund, lite som förälderns kärlek till sitt barn och lite som kärleken mellan en man och en kvinna. Som det står i Hosea 11:8 - "Hur skulle jag kunna släppa dig, Efraim, överge dig, Israel? Mitt hjärta är i uppror."

Eller, som C S Lewis uttrycker det: "Gud har visat oss den outhärdliga ynnesten att älska oss på det allra djupaste, mest tragiska och mest obevekliga vis."

Ååh. Det är så fint att man knappt kan tro det. Ändå måste man på något sätt det. Var skulle vi annars vara? Var skulle JAG annars vara?

Nu blev det väldigt djupt och sådär. Men, ibland får det vara så. Behövde skriva av mig lite.

Som flugorna på socker, som kärleken på film

TODAY IS A GOOD DAY!
 
Jag säger bara det. Gabbe skickar en massa fina sms, läkaren är mysig och kallar mig "min kära vän", jag får äntligen sitta vid datorn, det var jättefint väder, våra två sista lektioner var inställda och dessutom: Passengers "All the Little Lights" ramlade ner i brevlådan! Äntligen! Ville verkligen ha en med honom. Nu fattas bara Tallest Man on Earth, of Monsters and Men och lite sådant där, för att samlingen ska bli komplett.
 
Ååh, måste lägga upp lite bilder från underbara Strandhem känner jag. Den dagen på bryggan var helt fantastisk. Solnedgång, té, spegelblankt vatten, underbara människor - mmm...
 


 
Det ser ut faktiskt mer ut som att vattnet är målat än en riktig spegelbild. Aaargh, varför är jag här? När jag var där och allt var så bra? 

 
Okej. Nu ska jag rycka upp mig, innan jag går ner i depp-mode. Idag var ju en bra dag. Nu ska jag gå och lägga mig så att imorgon också blir en bra dag.
 
Ha det bra c;
 

Vintern har lämnat återbud

Jag börjar bli övertygad på riktigt nu om att jag har valt rätt linje. I början kunde jag bara tänka på Ann och marks gymnasium, och kände verkligen att jag längtade dit. Till alla jag kände, till Fishermans friends och den stämningen som finns där. Men nu, efter lektionen i estetisk kommunikation som vi hade i tisdags, och efter formgivningen och efter att ha insett att de i min klass är riktigt sköna, så känns det faktiskt riktigt bra. Vi har i stort sett bara bra lärare och nästan alla ämnen (till och med matte!) är roliga. Vad har man då att klaga på?

Okej, jag erkänner att vårt schema är rätt hårt. Men det kunde varit värre. Vi har två sovmorgnar och slutar tidigt två dagar. Sedan att gå till fyra på en fredag; det är ren ondska. Kanske. Jag vet faktiskt folk som slutar ännu senare. Och som börjar åtta varje dag. 
 
Så nu ska vi inte klaga. Nu ska vi vara glada. 
 
Vem kan vara ledsen i en lejonhatt? 
 
För att inte tala om all underbar musik - vem kan vara ledsen med så många fina skivor?!
 
Hur som helst, imorgon är det dags för mitt första shalom-möte i skolan. Lite lagom nervöst sådär. Men egentligen tror jag att det kommer gå bra, så jag tänker inte oroa mig. Citerar psaltarpsalm 23: "Herren är min herde, mig skall ingenting fattas... Inte ens i den mörkaste dal fruktar jag något ont, ty du är med mig."
 
Fint såhär på kvällkvisten.
 
Har jag nämnt att jag är kär i ett par skor? Kanske inte. Men det är jag i alla fall. Och de är från Filippa K och finns bara på ett ställe och kostar 2200:- tror jag. Känns lagom fint att veta att vi aldrig kommer få varandra. Tänk på detta olyckliga kärlekspar och fäll några tårar i era inren.
 
Måste dra! Kråm.