uppsala-tavlorna

kom hit, säger jag. vi har surround sound och en stor tv på hjul och vi kan dricka vin och äta popcorn och det har kommit många bra nya skräckfilmer och du kommer älska uppsala-tavlorna och drakpionjären och jan stenmark-postrarna på väggarna och vi kan spela return to arkham och lyssna på latino party esta loca på lp och det finns mer än tre par bestick och det är varmt och jag kan ta en cigg på terassen medan du tittar på.
 
det låter tänkbart, svarar du.
 
this is what makes us girls - lana del rey

du sa nåt som stannade

typ där i mörkret.
 
vaknar med tyngd i bröstet ibland men det är okej för det är en bra plats att vakna på och jag fryser inte och det blir pannkakor till frukost ganska ofta och det tar väl inte bort ångest men det gör det lite lättare att andas. när jag blir ensam skriver jag, dricker te och tänker att vilken tur ändå att det blev som det blev. oväntat, overkligt, otroligt. men fint och skrämmande som alla de bästa böckerna.
 
men jag tror att jag kanske börjat fatta vad markus menade med this is it.
 
du sa - jonathan johansson
dirty hands - black lips
lev som en gris dö som en hund - markus krunegård

och vi öppnar alla fönster

regnen börjar falla och jag tar ett varv runt sjön med inga kläder i hörlurarna och ler för mig själv när löven prasslar. fyller upp badkaret med vatten så varmt att det bränns i huden och häller i alfons åberg-skum, tar med en gin och tonic on the rocks och flyttar högtalaren så att jag hör när johan heltne sjunger. ligger kvar i sängen en extra stund bara för att jag kan, säger du kan du fixa pannkakor och det kan han så det gör han. flyttar över mitt schampoo, en av tekannorna och växten jag fick av emma för annars känns det främmande.
 
sedan gör vi varm choklad med vodka och grädde i och förvånas över att det är så gott. värmer såsen från igår. du vi stannar inne idag va och jag svarar alltid ja. och sedan går jag ut bara för att säga hej och när jag låser upp dörren hemma igen känns det så där som jj alltid berättar om. 
 
du så fin - jonathan johansson
inga kläder - veronica maggio