Dockteater och annat

Här kommer tre bilder på dockteatern som jag och Carolina satte upp när hon var hos mig senast (en vecka före sommarlovets slut). Tyckte att det kunde vara lite kul att se =).

Den onde och hans lakejer drakarna.

Här är (från vänster) prinsen, Lucifer den Onde, Lucifer den Onde som Gycklaren, Vakt ett, Kungen och ugglan.

Och här är nästan alla: prinsen, Lucifer, Lucifer som Gycklaren, vakt ett, Kungen, drake ett och Prinsessan! Den enda som saknas är nog drottningen, förutom vakt två och drake två och ugglan. Och så trollkarlen, just det.

Helt normal dag idag på skolan, 3½ tim. SA så det är typ en softardag, speciellt eftersom sista två timmarna har sjuorna + sexorna idrott och niorna hemkunskap så vi är nästan ensamma! Tigeröga slutar tidigt också, tror jag, för de var inte där. Så fatta skönt att ha hela skolan för sig själv!
Onsdagar kommer nog att vara en superdag, så kännbs det i alla fall nu - eftersom jag har ridning om en timma! Apropå ridning så tog mor sin första ridlektion igår (hon har ju ridit innan, men inte på länge nu)! Och gissa vad? Hon tyckte att det var jätteroligt! SNacka om att jag är glad eller? Då kommer vi förmodligen hyra två hästar nästa sommar, efter konfirmationslägret såklart (inte ens jag offrar en resa till England för hästar), och kanske kan jag få ta Joy på foder om det går bra för Ann-Louise! Men jag har inte pratat med henne om det än och jag är ju rätt stor för Joy, så jag vet inte. Men ändå! 

Och så lite kort om valet då, högaktuell som jag är. Innan så har Sossarna legat högst enligt opinionsmätningarna, men nu har Moderaterna gått om. Miljöpartiet går också starkt nu, alltså inte på långa vägar lika starkt som Moderaterna och Socialdemokraterna men ändå. 9,7 % har alltså MP, och sedan är det Folkpartiet liberalerna som ligger på 7,2% och därefter kommer Centern. KD ligger på gränsen, 4,5 enligt GP:s opinionsmätningar så de kanske kommer att åka ut, om de sjunker ännu mer. Hade jag varit Kristdemokrat hade jag värvat anhängare SNABBT! Det ser alltså ut som om alliansen kommer att vinna igen (yes för mig eftersom jag är borgerlig) och kanske kommer Sverigedemokraterna in i riksdagen. Jag är inte säker på om det är bra eller dåligt än. För de som röstar på SD är förmodligen mycket folk från Malmö och sådana ställen där de finns mycket invandrare och det måste vara rätt jobbigt eftesom stämningen i t.ex. Rosengård inte är den bästa vad jag har förstått det som. Ibland kan allstå inte ambulans komma fram för att folk kastar stenar! Men samtidigt har SD nästan rasistiska åsikter i vissa frågor och det tycker jag är dåligt (såklart). I alla fall får vi väl se hur det artar sig.

Och MEMs favoritavskedsfras:
Adieu!
/DP

Reunion!

Okej, nu när jag har tid (mellan EM:s chattatacker) kan jag lägga upp fler bilder från Tiptree Reunion.  Och till och med förklara vad detta är för något!

Tiptree reunion är vad vi kallar återträffarna med ett gäng (numera nästa generation också) som min mor träffade på ett jordgubbsplockarläger för Tiptree (ni kanske känner igen detta som ett marmeladmärke? Det stämmer!). Det var ett smart sätt att ha kul, komma utomlands och tjäna pengar samtidigt. Så mamma åkte dit och träffade en hel rad människor som alla blev jättebra kompisasr och hade hur kul som helst. Efter lägret ville de träffas igen, så några år senare ordnade min mor (! Det betyder att vi är de mest äkta Tiptree Reunions som finns!) så att alla kunde komma till Lerbäcken och träffas igen. Och sedan dess har de träffats vart tredje år, i olika länder (eftersom de alla har olika nationaliteter). De som först var med på reunion har själva barn nu (de flesta) så det finns en massa ungdomar också och alla är så himla schyssta och underbara! I år var vi i Tjeckien, nästa i Holland, och vi hade det helt underbart!

Här är hela gänget i bussen!

Här sitter vi helt fredligt och lugnt och äter middag på det trevliga hotellet. Alltså, det var kanske inte precis Ritz, men riktigt mysigt.

Här spelar vi maffia, vi ungdomar. Det var jätteskoj, men vi var tvungna att prata engelska så det var rätt svårt. Men kul, som sagt.

And the city falls asleep...

Här är alla ungdomar som var på Reunion i år, fast Delphine och Alexandra och E och jag är inte med.

Här spelar vi volleyboll. Det var ett stående inslag hela veckan. Det var så roligt!

Här är den näst sista kvällen, det stora gruppfotot! Saknar er <3<3!

Här spelar vi pingis, först hade vi turnering och sedan rundpingis.Här är lite bilder från saltgruvan också!

Här är "bergasalen", nej men den jättestora salen/kapellet. Detta stora rum låg alltså inne i ett grottsystem och kristallkronan är gjord av saltkristaller. Häftigt eller? Och fatta att man gjorde det för hand utan maskiner!!

Här är en staty av Madonnan, uthuggen ur klippan.


Och här är Den sista nattvarden som stentavla, också uthuggen i själva klippan! Men det är dåligt ljus så man ser inte ordentligt...

Och här har vi restaurangen vi åt på... Nej, det här är matsalen i själva gruvan!! Fatta att gå runt i gamla gruvgångar och grottor och plötsligt få se något sådant här! Det kostar nog skjortan att äta här...

OCh så en bild på Elias framför basilikan i Budapest. Inskriptionen som absolut inte syns ovanför ingången är: EGO SUM VIA VERITAS ET VITA. Översättning från latin: Jag är vägen sanningen och livet. Fint va?
Okej, det här inlägget känns rätt långt så jag avslutar nog. Men det finns ÄNNU fler bilder! Jaja, jag får väl återkomma.....

Kram
/Dafie

Bilder! (Fast inte alla. Det finns mååånga fler)

Yes, nu så! En del av bilderna från vår resa kommer här. Jag orkar inte ta med alla, det finns en del kvar och så en massa i mitt huvud som inte går att få med ^^. I alla fall: Mitt Mästerverk!

På innergården av världens näst största synagoga (läs mer om den i inlägget "House of Terror") fanns detta silverträd. Det var rest till minne av de människor som hade hjälp till att bygga upp synagogan igen efter kriget och namnen på dessa var skrivna på silverplattor, som utgjorde löven. 


Hahahahaha detta är typ bästa bilden ever! Dert är pappa och Elias i kalotter (man var tvungen att ha det inne i synagogan)


Detta är Anonymous, en staty i Budapest. RIktigt snygg måste jag säga.


Céline från Reunion i Tjeckien. Förklarar vad detta är en annan dag.


Delphine och Martin.


Hmm... Detta är jag.


Gunnar och Céline.


Johanna.

Okej jag måste sluta nu men till imorgon eller fredag eller något har jag många fler.

Adieu, Dafie