Sämst uppdatering

Förlåt för den värdelösa uppdateringen, men allt jag hann med när jag kom hem var att slänga in inlägget om fruset gräs, för att sedan åka iväg med mamma.

 

Jag blev lite besviken på Granngårdens utbud av ridbyxor; det fanns tre sorter (varav en sort där det bara fanns ett par kvar, slängt på ett bord), alla oskodda och de flesta i barnstorlekar. Det fanns bara vita ridbyxor som skulle passa mig, och det var inte direkt vad jag var ute efter.

 

I alla fall så ska jag in till Borås imorgon och jag hoppas att jag kan kika in på My One och Hööks (båda finns väl där?). Jag ska göra mitt bästa för att tjata till mig ett par sådana här:

Helskodda ridbyxor Champion Crw, 649 :-

 

Jag vet inte om jag ska ha blå eller svarta (de på bilden är svarta), jag får se hur de ser ut i verkligheten. Dessutom är det 15% rabatt på alla ridbyxor på Hööks just nu, man får ju passa på...

 

Usch, jag hoppas att vi kommer på någon lösning till onsdagen. Jag har lovat att vara med på en konsert med ensemblen, där jag ska vara senast sju (helst sex... Men det går nog inte). Ridningen slutar kvart i sju (det tar tio minuter hem) och det är en väldigt viktig lektion för mig, då vi ska filmas inför teorin. Om jag missar det har jag ju inget att göra på teorin... Vad jag hoppas på är att jag antingen kan rida i gruppen före mig, eller att jag får sluta innan vi skrittat av hästarna (någon kan ju ta den som handhäst och sadla av efteråt). Min flöjtlärare har också meddelat att hon inte lägger ensemblen först ifall att jag kommer sent. Jag kan ju inte åka till en konsert i ridkläder...

 

Nej, vi får hoppas att allt löser sig! Kram,

 

Bilder på smått och gott

Här är några bilder som legat och skräpat, som jag har tänkt lägga upp, och några som jag tog idag.

 


 

Vi håller så smått på att göra om mitt rum lite grann, mina syster tar min brors rum och så tar min bror min mammas rum. Det där lät invecklat, men kort sagt flyttar alla ett steg. Utom jag... Alltså fräschar vi till det lite.

 

Gardinerna är det första som vi ska byta ut, de är alldeles för mörka. De är ju superfina; men som sagt för mörka i mitt lilla rum.

 

Gamla gardinerna.

 

Vi har inte satt upp de nya än, men ni ser ju lite hur de ser ut. Ljusa med fransk text på ;)

 

Sedan är det då sänglampan (och även taklampan) som ska bytas ut, även detta inköpt men inte uppsatt.

 

Liten och söt!

 

Min gamla stora lampa till vänster. Den tar upp så mycket plats, plus att den är sönder...

 

Jag lovar att det kommer bli supersnyggt!

 

Jag bytte också till rena härliga lakan, det blev så fint att jag var tvungen att visa det.

 

Visst ser det otroligt mjukt och skönt ut?

 

Andra planerade inköp åt mitt rum: Taklampa, barbapapakudde (fick syn på en i Nettos reklamblad och hoppas att de finns kvar), överkast, ev. prydnadskudde.

 

Kram,

 

Visste ni att...

...fruset gräs är farligt för fånghästar?

 

 

På bete kan fruset gräs orsaka kolik eller fång. Därför ska man undvika att låta hästarna beta när det har varit kallare än -5 på natten. Morötter och äpplen ruttnar lättare i minusgradigt och därför bör de förvaras frostfritt. Frusna äpplen kan ge kolik!

 

Varken fruset betfor eller hö är farligt, men det kan vara bra att värma betforet lite med varmt vatten innan det ges till hästen. Inte heller hösilage är farligt, även om det är väldigt opraktiskt att fodra med och svårätet för hästen som fruset. Men det beror på hur hög vattenhalten är; hästar har svårt för att få i sig något av "hösilage-glass".

 

 

Men varför är det då farligt? Det finns två anledningar. Dels innehåller fruset gräs mycket mer av fruktan, en kolhydrat. Dels är det också större risk att hästen får kolik av fruset gräs än av vanligt. För att minska risken kan man se till att hästen inte äter fruset gräs på tom mage (då risken är större för kolik). Alltså kan det i kalla temperaturer vara smart att ge hästen grovfoder (hö till exempel) INNAN den får gå ut i hagen.

 

 

Ha det bra,