Hiss: JW-hjälm!

Blir tvungen att hissa den här JW-hjälmen. Klassisk och stilren, snygg till allt.

 

 

 

Skulle själv gärna ha en sådan, men jag vet inte var man kan köpa dem och inte heller vad de kostar (förmodligen ligger de i en helt annan prisklass än vad jag gör...). Min gamla hjälm får väl duga så länge, ska uppdatera mina ridbyxor i vår samt köpa shortchaps (mina ridbyxor är urvuxna och mina chaps är sönder), sedan ska vi väl investera i en Racesafe-väst efter sommaren. Problemet är att jag måste spara ihop till den själv, lite trixigt där... Vi får se hur det blir.

 

Ha det bra,

 

Dag fem - Min bästa vän

Jag har nog ingen bästabästa vän, ingen "bästis" direkt. Men en vän som betytt väldigt mycket för mig är Carolina.

 

Vi är lite galna men har alltid väldigt roligt tillsammans även om vi tyvärr inte träffas så jätteofta nuförtiden. Vi är också ganska lika varandra då vi båda är ambitiösa och intresserade av ungefär samma saker. Det blir aldrig en pinsam tystnad mellan oss, så kan vi väl säga.

 

Varje gång vi träffas sätter vi dessutom upp en pjäs - det har varit allt från "stunts" (ja, det var en väldigt bra pjäs. Jag är nu djupt ironisk) till deckare till fingerdockor.

 

Vår dockteater.

 

Vi träffades när jag gick i tvåan och hon i trean. Då hade jag precis bytt skola och började i Montessoriskolan, där Carolina också gick. Vi blev kompisar och höll ihop i hela mellanstadiet, tills hon bytte skola. Vi bor inte så långt ifrån varandra och det är bra bussförnbindelser, så det var inte så farligt. Nu träffas vi alltid på sommarloven och endel helger.

 

Ofta åker vi till Lerbäcksbyn och bara gudarna vet allt vad vi har för oss, jösses vad vi har hittat på saker!

 

En lek vi lekte för ett antal år sedan... "Hur du blir cool"

 


Som det står på lappen: Café med Carolina... Vi bjöd på chokladpaj med bomullstoppar på tandpetare.

 

Haha, jag har lika många roliga minnen med henne som jag har med Victory's-gänget, och det betyder MÅNGA! När vi badade och  badmadrassen flöt iväg... Jag skrattar fortfarande åt det.

 

"Remosdim Murders" hette denna pjäs, den enda som vi har gjort två delar av (förutom Ninjafighters, men det var inte samma sak). Läs Remosdim baklänges så förstår ni nog hur vi fick inspirationen...

 


Inspector Ybanrab har listat ut vem boven är... (jag har mixtrat med hennes ansikte för jag vet inte om hon vill synas här)


Detta var alltså Carolina. Hon är verkligen en av världens trevligaste personer... Skulle aldrig vara elak mot någon ;)

 

Kramar,

 

P.S. Foto två och tre är foton av foton, det är därför de ser lite konstiga ut. D.S.

 

Framdelsvändning

Jag vet inte om ni vill läsa sådant här, men det är sådant som jag vill läsa, så jag tyckte att det kunde vara intressant.

 

Hur jag gör en framdelsvändning

Först ser jag till att hästen är ordentligt lösgjord och framriden. Detta är då en framdelsvändning då hästen flyttar baken åt höger. Jag kortar vänster tygel lite så att hästen ställer sig åt vänster, har lite motstånd i höger tygel så att den inte böjer sig i halsen. 

Sedan lägger jag bak vänster skänkel lite (det känns bättre så eftersom det är bakdelen som ska flyttas) och trycker till. Då ska hästen flytta bakdelen och så blir det oftast också, men en del hästar som inte är skänkelkänsliga fungerar det inte på... Ibland "håller jag emot" med andra skänkeln, men bara lite svagt, jag skänklar alltså inte på.

 

 

Ett problem som jag har är dock att hästen bara skruvar med frambenen, den trampar inte med dem, som man ska. Så är det alltid när jag gör framdelsvändning, på vilket häst jag än gör dem på. Någon som kan hjälpa mig med detta? Vad gör jag för fel?

 

 

 

P.S. Tycker ni att det här var ett intressant inlägg? Ska jag skriva fler sådana här eller var det tråkigt? D.S.